Hvis du vil have noget andet, må du gøre noget andet. Ellers får du det samme! Det er enkelt. Det er indlysende. Og det er MEGA irriterende.

Fordi det rammer os på:

# Samvittigheden
# Dovenskaben
# Ubeslutsomheden

eller

# Frygten for at give slip

Det allerværste er, at vi godt ved det. Det sørger vores indre stemme for. Stemmen giver os den der underlige, måske uforklarlige fornemmelse af, at vi skal gøre noget andet, end det vi egentlig har tænkt, planlagt eller drømt om.

Og det er lige her, det bliver MEGA irriterende

Særligt, hvis man – som mig – har arbejdet på et koncept i laaaaag tid. Så er det lidt svært at være i sin egen krop, når det går op for en, at der skal noget helt andet til, for at sende konceptet helt og aldeles ud over rampen. Det skete for mig for 2 uger siden.

Pling.

En mail lander i min indbakke. Den er fra en skarp, klog og meget inspirerende mand. Han er lidt af et forbillede. Han har succes. Han er gået planken ud. Selvom janteloven, andres forventninger og bedrevidende blikke har været ved at lægge ham ned, så har han gang på gang fundet en ny vej rundt om bjerget.

Han er 1 af de 10, jeg har lokket til at teste mit UNBOX-koncept. Jeg åbner mailen. Forventningsfuldt. Er lidt spændt på den nervøse måde. Han er nemlig den råt-for-usødet-type. Noget siger mig, at hans feedback ikke vil lyde som de andres:

”Heidi – Wauw, du har fået omsat Kotter, Goleman, Schein, Cooperrider, Sinek og alle de andre rødder til simple værktøjer, at det booster handlekraften hos enhver leder eller frontløber. Godt gået”.

Men min lidt underlige, uforklarlige fornemmelse er helt rigtigt! Han skriver nemlig kort og præcist: ”Heidi, det er p#issegodt, men du skal ændre dit navn straks – der er ingen mennesker i verden, der forstår UNBOX. God weekend”.

Var det lidt af en mavepuster? JA! Havde jeg mest lyst til at krybe i fosterstilling under skrivebordet. JA – laaaaangt væk fra alt og alle!

Heldigvis, kom jeg i tanke om det gode, gamle indianske ordsprog: ”Hvis du vil have noget andet…”. Sikke en lettelse. Lige i det øjeblik fandt jeg ud af, hvor meget jeg elsker indianere!

Men midt i lettelsen blev jeg ramt

Først på frygten for at give slip på mit koncept-barn (som selvfølgelig handler om, at jeg bliver bange for, at andre vil opfatte mig som utjekket, uprofessionel og rodet, hvis jeg pludselig ændrer UNBOX-navnet). Bagefter på ubeslutsomheden.

Jeg prøver alle mulige mentale krumspring for at slippe uden om det enkle, det indlysende og det MEGA irriterende. Virkede det?

Take a wild guess

Det krævede en dyb indånding. En af de HELT store. Selvom valget er provokerende simpelt:

  1. Jeg kan holde krampagtigt fast i mit UNBOX-navn og risikere, at folk ikke kan koble UNBOX med de varer, jeg har på hylden.

    Eller
  2. Jeg kan give slip på UNBOX-navnet og finde et nyt navn, der gør det nemt at se, hvad man bliver verdensmester til, når man smager mine hyldevarer.

Sådan gik det til, at UNBOX røg ud. Og Handlingsledelse kom til verden!

Selvom det har gjort nas at give slip. Selvom det har virket som om, jeg har smidt blod, sved, tårer og en hulens bunke arbejdstimer i skraldespanden. Og selvom det kommer til at regne ned med besværligheder, nu hvor domæner, e-mails, FB-pages, logo, kursusmaterialer og alt muligt andet skal skiftes og designes om.

Min pointe?

Den er frygtelig enkel, indlysende og MEGA irriterende: Hvis du vil have noget andet, må du gøre noget andet.
Ellers får du det samme!

Et par (banale) eksempler på handlingsledelse i praksis

  • Hvis din proaktive, visionære og vel-gennemarbejdede strategi bliver ved med at ligge i skuffen, så starter din succes med, at du gør noget andet, hvis du skal undgå at forpasse muligheden for succes. Om du så skal finde tiden, selvom du ikke har den. Give opgaver fra dig, selvom du er den hurtigste til at løse dem. Eller tage planlægningskasketten på, selvom du tænder på ALT ANDET end at sætte udvikling i system.
  • Hvis dine medarbejdere konstant fokuserer på fejl og mangler, så starter din succes med, at du gør noget andet, hvis du for alvor vil flytte deres fokus fra brok til muligheder. Om du så skal nuppe et kursus i positiv tænkning, selvom det virker som over kill. Skal planke din gode ven for et par coachingtricks, selvom det føles som en falliterklæring. Eller tage medarbejderne ud i en svedhytte og få dampet følelserne op til overfladen, selvom det – om noget – virker helt ude i hampen.
  • Hvis du gang på gang har svært ved at få medarbejderne med på forandringer, så starter din succes med, at du gør noget andet, hvis du vil holde fremdriften. Om du så skal springe ud som århundredes inspirator, selvom det virker totalt grænseoverskridende. Skal udfordre organisatoriske barrierer, selvom det virker som en stor mundfuld. Eller give medarbejderne 100% indflydelse på udviklingen af nye løsninger, selvom det ikke er kutyme – for dig eller organisationen.

Så simpelt er det!

Hvad med dig? Ku’ du tænke dig at blive ekspert i handlingsledelse? Og få ting til at ske? Så skal du bare flytte fingeren hen på tilmeldingsknappen her

Læs alt om, hvad du får på Master Class i Handlingsledelse