Gør strategi til virkelighed

Få hjælp til at skabe løsninger, som er til at forstå og handle på – for både ledergruppe og medarbejdere
Få skub i strategien, selvom du ikke har tid

Hyr mig som proceskonsulent

Brug mig som kickstarter eller til at facilitere møder, workshops eller længere forandrings- eller udviklingsforløb – for ledergruppen eller din afdeling. Som procesleder fokuserer jeg på, at vi får brudt (abstrakte) visioner, strategi og forandringer ned til konkrete tiltag, som I kan handle på i morgen.

For ledergrupper

Måske skal I eksekvere på en ny strategi? Transformere kulturen? Have en konkret forandring (tilbage) på skinner? Geare hele ledergruppen til at arbejde med høj medarbejderinvolvering? Eller tænke i adfærdsdesign?

De fleste ledergrupper ved godt hvem eller hvad, der skal have et løft, eller hvilke organisatoriske forandringer, der er under opsejling. Men måske har I svært ved at finde tiden til at kvalificere svære, men nødvendige, beslutninger, få konkretiseret dét, der gør situationen diffus og svær at håndtere eller få prioriteret fælles retning og resultater, så I kan tale med én stemme ude i organisationen.

I kan bruge mig til at facilitere møder og workshops, så I får rykket på strategien, selvom I er presset på tid. Nogle gange kræver det kun en 1/2-dags workshop at få dét overblik, der gør jer synlige og handlekraftige, andre gange kan et længere samarbejde være optimalt.

Jeg kan fx hjælpe med:

 • At udarbejde et strategisk landkort – en One Pager, så I får sat ind det helt rigtige sted.
 • At prioritere de strategisk, vigtige indsatsområder, så forandringsprocessen bliver overskuelige for både jer og medarbejderne.
 • At præcisere formålet med forandringen og bygge bro til den konkrete adfærd, som i sidste ende skal bære forandringen i mål.
 • At hjælpe jer med at specificere et kodeks for ønsket lederadfærd, så I ved, hvordan I ”gå forrest” og i handling er dén forandring, I ønsker af jeres medarbejdere.
 • At ruste jer med processuelle værktøjer, hvis I er blandt dem, der også tror på involvering og handling som de største succesparametre i forandringsarbejdet.
 • At klæde jer på til at indtænke motivation og menneskelige dynamikker i lanceringen og gennemførslen af strukturelle og organisatoriske ændringer.

For afdelinger og teams

Succesfulde forandringer kræver blandt andet, at du er så skarp i din forandringskommunikation, at medarbejderne får en oplevelse af, at nok skal de igennem en masse besvær, men det giver mere mening af gå med dig end af blive stående. Dernæst er det ofte afgørende, at medarbejderne får en vigtig rolle i forandringsarbejdet og kan se, hvordan de konkret kan bidrage – ellers kan det blive rigtig svært at få følgeskab og fremdrift i forandringstider.

I et tæt samarbejde kan jeg hjælpe dig med at planlægge og gennemføre en konkret forandring. Jeg kan facilitere alle eller nogle af de møder og workshops, som forandringsarbejdet kalder på, og/eller jeg kan fungere som fortrolig sparringpartner – personlig wingman – bag bagtæppet og ruste dig til selv at facilitere processen. Her er nogle af de spørgsmål og problemstillinger, som jeg oftest hjælper ledere, når de skal aktivere deres medarbejdere og eksekveringskraften.

 • Hvordan styrker jeg medarbejdernes ejerskab og får dem til at tage ansvar i forandringsarbejdet?
 • Hvordan kan jeg opbygge en kultur, som er proaktiv og åben for nyt?
 • Hvordan kan jeg involvere medarbejderne, og hvor meget – uden at miste kontrollen?
 • Hvordan kan jeg få forandringen til at give mening? Hvad skal jeg sige, hvornår?
 • Hvor skal jeg sætte ind først? Hvordan prioriterer jeg, når alting faktisk er vigtigt?
 • Hvordan kan jeg udfordre ”plejer” og rykke medarbejderne fra fejlfokus til mulighedstænkning?
 • Hvordan motiverer jeg bedst medarbejderne og får dem til at tænke nyt?
 • Hvordan kan jeg sætte et godt tempo, så jeg får ting til at ske?
 • Hvordan undgår jeg, at forandringsprocessen går i stå, og vi aldrig rigtig kommer i mål?

Vil du vide mere?

Kontakt mig på 22634455 eller heidi@handlingsledelse.dk, hvis du vil høre mere eller vil vende mulighederne i forhold til et samarbejde.

Interesseret?

Står du foran en reorganisering, et lederseminar, et længere udviklingsforløb eller noget helt fjerde? Og overvejer du at få hjælp af en ekstern konsulent? – så er du velkommen til at kontakte mig på 22634455. Alternativt, kan du også sende mig en mail, så ringer jeg dig op.

3-dages lederforløb

Skærp dine processuelle kompetencer over 3 intensive lederdage. Du får viden og værktøjer til at opprioritere motivation, mennesker og følgeskab – uden at miste blikket for forandringers mål og resultat. Dagene er praksisorienterede, og du får inspiration til at arbejde med din personlige ledelsesstil.

Nok mest for de modige – er det dig?

Succesfulde ledere har styr på formålet

Formålsdrevet ledelse er det nye sort, og flere og flere ledere er i dag fuldt ud bevidste om, at mening kommer før mål og proces før resultater. Men ofte tænker vi som ledere kun i formål på organisatorisk niveau og ikke i forhold til den konkrete forandring, vi skal lede vores medarbejdere igennem…

Om Handlingsledelse

Handling er den vigtigste ingrediens, når vi skal lykkes med forandringer. Også selvom vi ikke har tid eller ikke ved præcis, hvor forandringsrejsen ender. Uden handling risikerer vi nemlig at smide store muligheder væk og – stik mod vores intentioner – at medvirke til, at organisationens strategi lider skuffedøden.

Referencer

”Ved opstart af samarbejdet med Heidi, havde vi allerede et tydeligt, defineret formål for ledelsens arbejde. Men vi vidste ikke, hvordan vores adfærd i organisationen skulle se ud, og hvordan et formål skulle forpligte os til ny handling for derigennem at gøre os til den ledergruppe, vi selv ønskede at være. Samarbejdet med Heidi har skabt stor værdi ift. ændret ledelsesadfærd. Det mest værdifulde har vist sig at være konkretisering af helt basale ledelsesguidelines, som gør os i stand til at prioritere og kommunikere, hvorfor vi handler, som vi gør. Heidi er sådan én, man ikke har lyst til at slippe igen. Hun er det skarpe blik udefra, hun er strukturen og dén, der formår at forenkle alt det komplekse – og så har hun hjertet på det rette sted.”

Tanja Steffe Nøhr
Skoleleder, Skolerne i Snekkersten

”Heidi har en unik evne for at se hver enkelt person, og sikre at de bliver set og hørt. Hun agerer fleksibelt i en workshop, og kan hurtigt justere efter gruppens dynamik. Som en af mine medarbejdere sagde: ”Når man taler med Heidi, så går der ikke lang tid, før man reelt føler, at man taler med en god ven”. Det gør, at medarbejdere hurtigt går ind i det rum, hvor de er villige til at arbejde med områder, som måske tidligere har været svære at tale om. Så når tingene er gået lidt i hårdknude i samarbejdet, så vil jeg ikke tøve med at bruge Heidis evner til at få tingene tilbage på sporet igen.”

Victoria Vorting
IT-Support Chef, CBS

”Heidi matcher vores topledere rigtig godt, da hun har fokus på handling og formår at koble det til virkeligheden i en deadlinestyret kultur, hvor toplederne skal beslutte og skabe resultater hver dag. Heidi ser den organisatoriske sammenhæng og formår samtidig at gå i dybden med den enkelte topleders motivation og lederskab.”

John Bay Hansen
HR-partner, Aller Media

”Vi har med stor succes brugt Heidi på vores interne talentprogram. Vores oplevelse er, at Heidis metode er håndgribelig og handlingsorienteret samtidig med at hun går i dybden med det enkelte talent og sætter personens motivation og selvledelse i fokus. Heidis approach er forretningsorienteret med en god forståelse for vores virksomhedskultur. Dette har gjort, at deltagerne er kommet styrket ud af forløbet både på det personlige plan, men absolut også ud fra et forretningsmæssigt perspektiv.”

Claus Berner
Director HR & Corporate Administration, BWSC A/S

Kursusoversigt

Tid til ny inspiration?

Vær med til at bryde statistikken, som siger, at kun 3 ud af 10 forandringer lykkes. Der er en Master Class til den nysgerrige leder. Lederdage for den modige leder. Og en stribe workshops om motivation, menneskelige dynamikker og effektivitet. Kig ind – der er greb og redskaber til værktøjskassen.

Blog

Read my mind

Forandringer kan tænkes og planlægges til et vist punkt. Men der sker ofte noget andet, når vi sætter medarbejderne ind i ligningen. Få inspiration til, hvordan du kan tænke simpelt og handle banalt – og blive skarp til at navigere i paradokser, kompleksitet og konstante forandringer.