Skip to main content

Den helt store gulerod er MEDINDFLYDELSE, hvis du vil engagere dine medarbejdere og aktivere deres vilje til at eksekvere forandringer.

Alt for mange forandringer fejler. En af de helt store årsager er, at medarbejderne ikke oplever, at de har (nok) indflydelse og ejerskab på de nye løsninger, som de får ansvaret for at føre ud i livet. Derfor er det en rigtig god investering at opprioritere medarbejderinvolvering og slippe behovet for at kontrollere løsningen – den har medarbejderne alligevel et rigtig godt bud på.

Involvér, selvom det er tidskrævende

Medarbejderinvolvering er centralt i forandringsarbejdet, da lederens egentlige eksekveringskraft ligger hos medarbejderne. Som ledere skal vi derfor turde at give medarbejderne større indflydelse på, hvordan vi realiserer en konkret forandring, da det skærper medarbejdernes evne til at tænke i nye muligheder og stille deres viden, erfaring og kompetence til rådighed.

Vi kender det jo fra os selv: At vi faktisk er villige til at gå en ekstra mil, når vi oplever, at vi har en betydningsfuld rolle i lederteamet, i udviklingen af nye løsninger, i formuleringen af strategien.

Det kræver 3 ting af os

Ledere spørger mig især om 2 ting, når snakken falder på medarbejderinvolvering: Hvordan kan man involvere uden at miste styringen? Og hvordan kan man styre uden at dræbe ejerskabet?

Det korte svar er: At vi skal slippe behovet for at kontrollere løsningen, og i stedet fokusere på at lede forandringer fra procesniveauet. Det kræver 3 ting af os:

  • At vi har fokus på involvering, når vi designer forandringsforløb, da det er nøglen til at engagere og aktivere eksekveringskraften hos medarbejderne.
  • At vores mindset og måden, vi møder medarbejderne på, signalerer et reelt ønske om involvering – i adfærd skal vi være oprigtige, så ingen får oplevelsen af falsk involvering.
  • At vi har værktøjskassen i orden – at vi fx kan stille åbne spørgsmål, lytte aktivt og mestre facilitatorrollen, da det gør os stærke på procesniveauet.

Kan man involvere uden at miste styringen?

Ja – det kræver bare, at vi er skarpe til at lede forandringer fra procesniveauet. Vil du vide hvordan, så tag en dag ud af kalenderen og kom med på Master Class i Handlingsledelse.

Du går hjem med:

  • En ny tilgang til forandringsledelse og en brugbar værktøjskasse
  • Et 5-trins procesdesign, som kan strukturere enhver forandringsproces
  • 3 involveringsmodeller – du nemt kan integrere i din ledelsesstil
  • Praksisnære redskaber, der sikrer engagement og fremdrift
  • HOW-TO-DO bog, så du kan sætte i værk med det samme

Vil du arbejde strategisk med involvering?

– så klik her for at se det fulde program for Master Class’en. Du kan også høre, hvad tidligere kursister siger om dagen og deres udbytte.